maanantai 14. maaliskuuta 2016

5.OR 3-tason estekisat

Hei!

Sunnuntaina oli Oulun Ratsastajien 3-tason estekisojen vuoro. Hyppäsin yhteensä viisi rataa joista kertyi tulokseksi yksi puomi ja neljä sijoitusta. Kisajärjestäjät olivat laittaneet 90cm käänteisen lähtöjärjestyksen tavanomaisesta poiketen ponit lähtivät luokan lopussa. Elikkä 90cm neljäntenä starttasin Gialla. 

90cm arvosteluna oli 367.1. Tulimme kisapaikalle henkilöautolla jo hieman ennen yhdeksää ja hetken kuluttua hevos-auto kaarsi raviradan varikkoalueelle. Lähdin itse samoin tein kansliaan ja katsomaan rataa paperilta. Gia tuli kisa-alueelle hoitajan taluttamana 9.25. Otin sen hoitajalta ja talutinb sen maneesin verryttelyalueelle jossa vastaan tuli Stewardi joka ilmoitti ettei saa vielä ratsastaa koska lääkäri ja eläin lääkäri eivät olleet vielä paikalla. No tyydyin taluttelemaan Giaa hipihiljaisella kisapaikalla jossa ei vielä ollut muita hevosia. Jonkin ajan kuluttua muitakin alkoi tulla paikalle ja ratsastajat nousivat hevosten selkään joten päättelin että ratsastaminen on sallittua. Ehdin kevennellä ja ottaa pari kierrosta laukkaa ennen rataantutustumista. 
 Kävelimme Eevan kanssa radan Pian vanavedessä ja saimme vinkkejä ratsastamiseen. Rata oli Pian mielestä aika vaativa koska sillä oli paljon lyhyitä linjoja.
 Gia ei ollut erityisen virkeä verryttelyssä ja Pia olisi toivonut siihen lisää eteenpäin pyrkivyyttä. Hypyistä tuli kuitenkin kohtuullisia ja lähdin hyvillä mielin radalle ja katsoin edeltävän ratsukon suorituksen radan sisäpuolella kävellen ja kerraten radan mielessäni.

Gialla en uskaltanut kääntää kovin paljon mutta toisaalta en kaahatakkaan joten sijoitus jä hieman alemmaksi kuin olisin toivonut Mutta Gia oli aivan ihana siitä huolimatta. 
 Seuraavaksi oli vuorossa tuutti joka oli kävellyt ulkokentällä jo hyvän tovin ennenkuin tulin ottaman sitä ja antamaan Gian hoitajalle. Pääsimme Tuutin kanssa melkein heti maneesiin verryttelemään. Ravailin ympäriinsä tehden temponvaihteluita ja voltteja. Pia katsoi toisten valmennettavien ratoja sillä aikaa kun laukkasin Tuutilla suunnilleen samalla tavalla kuin ravasinkin. Otin muutaman itsenäisen ristikko hypyn ennenkuin Pia tuli hyppyyttämään isompaa. 

Rata meni aivan kohtuullisen hyvin, harmittavasti vain viimeisellä linjalla laukka pääsi venymään turhan paljon ja viimeinen pysty tuli etusilla alas. 

90cm viimeisenä vuorossa oli Hektor. Rataantutustumisessa olimme Pian kanssa päättäneet että Hektor menee samoilla askelilla kuin isot hevoset eikä ala laittaa poniaskelia. Verryttelyssä Hektor oli hieman tahkea Gian tavoin ja meinasi pystyn hypyissä valua vasemmalle. Pia käski suoristaa huolellisemmin ja laukata enemmän eteen. Okserin hypyt tahtoivat lähtä kilometrien päästä esteestä mutta kyllä sekaan muutama hyväkin hyppy mahtui. Lopuksi otimme okserin hieman lyhyemmällä tiellä. Radalle lähdin luottavaisena mutta en niinkään varmana hyvästä sijoituksesta mutta sieltä se tuli! Toinen aluevoitto heti kauden ensimmäisistä kisoista. Siitä on hyvä jatkaa kisakautta eteenpäin.

Nyt melkein VIIKON myöhässä saatte lisää videoita, kuvia ja pientä kertausta.

Metrissä ponit menivät luokan alussa niinkuin normaalisti ja starttasin Hektorilla  neljäntenä
En tullut Hekeltä alas palkintojen jaon ja metrin rataantutustumisen välissä vaan käveleskelin ja keventelin odotellessa radalle pääsyä.
Kun rataantutustuminen kuulutettiin Riikka tuli ottamaan Heken. Kävelin tämänkin radan Pian kanssa ja totesimme yhteistuumin radan olevan helpompi mitä 90cm oli. 
Emme ottaneet hirvittävän paljon hyppyjä koska alle oli jo menty luokka. otimme pystylle kolme hyppyä ja okserille saman verran. Nyt emme ottaneet lyhyempiä kaarteita koska radalla ei ollut oikein oikomis mahdollisuuksia. Lähdin radalle luottavaisena maaliin pääsystä. Kolinaa radalta kuului mutta Hektorin tyyli kolistella ei ilmeisesti ole kovin vahva koska kovin paljon puomeja ei ole tullut.

Gia starttasi luokassa 24 elikkä väliä oli täsmälleen 20 ratsukkoa ja siinä ajassa ehdin hienosti vaihtaa hevosen ja kävellä hetken ennenkuin pääsin maneesiin verryttelemään. Gialla tein enemmän sileän verryttelyä kuin Hektorilla koska se oli odotellut kauemmin ulkona. Gia oli yllättävänkin notkea tänäpäivänä siihen verrattuna mitä odotin ja metrin verkassa se alkoi itsekkin painaa hiukan ohjalle ja sain ratsastaa puolipidätteitä läpi. Hyppyjä otimme hiukan enemmän kuin Hektorilla koska paikat eivät oikein osuneet ja roikaisuita lähti milloin kaukaa ja milloin läheltä. Rataan olin tyytyväinen koska Gia pysyi käsissä ja malttoi kuunnella vielä toisenkin radan ilman sen kummempaa sohlausta! 

Tiimin lippua oli pitämässä korkealla myös Eeva jonka kisapostausta ei ole vielä näkynyt! Eeva sijoittui Joyn kanssa 90cm luokassa hienosti kuudenneksi. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti