maanantai 25. tammikuuta 2016

2.Kiitareita maastossa ja Lennokas kävely.

Hei!

Sunnuntaina kävimme maastossa ihanassa talvisäässä Eevan ja Riikan kanssa. Ratsuina Mellä oli Eevalla Joy Riikalla Hilima ja minulla Gia.

Kävimme Reinin lenkillä joka on noin 16km pitkä. Ravailimme Kotakankaantietä pitkin ja kävelimme peltojen halki kohti autiotaloa. Sen jälkeen laukkasimme hakkuuaukealla ja Joy oli aika railakas. Se pukitteli hieman ja painoi ohjalle. Hakkuuaukean jälkeen tulee junanrata vastaan ja ylitimme sen käynnissä. Junanradan jälkeen kohtasimme moottorikelkan joka jännitti Hilimaa hieman, mutta kaikki tulivat silti kiltisti ohi siitä. Kävelimme Viskaalintietä kotia kohti ja tien loppupäässä otimme pätkän ravia. Sitten tuli uusi junanradan ylitys käynnissä ja alamäki käynnissä. Sitten laukkasimme kotiinpäin Hangassuoria pitkin jotka ovat noin 2km pitkät. Joyn oli tarkoitus laukata Gian ja minun perässä mutta se yritti ryöstää Eevalta ja meinasi laukata Gian jaloille. Silloin Riikka käski Eevan kääntää Joy ohi. Joy laukkasi koko suorat täyttä kiitoa ja Gia yritti lähtä sen perään. Silloin olin kiitollinen ettei minulla ollut huonommin kuuntelevaa hevosta. Sain kuitenkin pidettyä Joyhyn kunnon välimatkan ettemme vahingossa kiritä sitä. Joy oli kuulemma pysähtynyt sitten kun oli halunnut. Ravalimme vielä maitohappoja pois lihaksista kilometrin verran. Sitten kävelimme kotiin ja loimitimme hevoset kuivumaan. Lopuksi hevoset juotettiin ja annettin niille heinät.

Ratsastin Hektorilla pienen lenkin peltojen ympäri. Seurana minulla oli Teija ja Kalle (Kalle on Ruuna!). Menomatka sujui hyvin lukuunottamatta Hektorin innokkuutta. Kun peltoreittimme kulkee pellolta toiselle kahden pellon välissä on oja. Kävimme kiertämässä toisenkin pellon ja paluu matkalla ojan yli Teija jäi Kallesta jälkeen . Kalle loikkasi ojan yli ja potkaisi Teijaa kylkeen. Kalle pääsi irti ja yritti tulla hieromaan Tuttavuutta Hektorin kanssa joka oli innokas siihen. Sain Hektorin käännettyä voltille ravaamaan. Silloin Teija oli jo kömpinyt ylös ojanpohjalta ja sai Kallen kiinni. Teija ei onneksi loukannut itseään Ja loppulenkki sujui rauhallisissa merkeissä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti